Testmiljö

Översikt

Den nya testmiljön för aktiviteten heter EXT3. I samband med ni får tillgång till den meddelar vi URL:er för anslutning.



Bilden visar en översikt över testmiljö och den kompletta arbetssättet för att validera NLL anslutningarna.

  1. Testdata migreras från receptregistret och läkemedelsförteckningen till NLL.
  2. EHM skapar testdata med strukturerad information (mm.) via FHIR-gränssnittet
  3. Externa aktörer kan bland annat läsa/skapa data i testmiljön via Läkemedelskollen, förskrivningskollen och TestAdmin.
  4. Systemleverantörer/Aktörer testar sina system med testdata från 1, 2, 3, 4 (inkl. eget testdata som skapas löpande under tester). Kan använda Läkemedelskollen och Förskrivningskollen för verifiering och skapa annat testdata.

Databasen i testmiljön kommer vara en klon på den gemensamma externa testmiljön EXT12, vilket innebär att grunddata (testpersoner, förskrivare med mera) är samma i dessa miljöer. Ytterligare grunddata som det finns behov av lägger vi till. EHM kommer dela upp testdata så att varje aktör har sitt eget testdata. När vi validerar med migrerat testdata hämtas detta testdata från receptregistret och läkemedelsförteckningen i EXT12.

På EXT3 så kommer hela tjänsteplattformen (STP) vara installerad förutom några komponenter kommer inte vara helt anpassade till NLL. Vi informerar innan test startar vad som inte är klart och det gäller följande system:

  • EES

Förskrivningskollen

Förskrivningskollen finns installerat i testmiljön som stödverktyg för att skapa och ändra samt läsa information som vårdpersonal. Förskrivningskollen är inte en del av valideringen. För att logga in i Förskrivningskollen krävs Test-SITHS kort med användare upplagda i HSA-test.

Läkemedelskollen

Läkemedelskollen finns installerat i testmiljön som stödverktyp för att skapa och ändra samt läsa information som privatperson. Läkemedelskollen är inte en del av valideringen. För att logga in i Läkemedelskollen krävs test-bankid, se information från bankid.

TestAdmin

Som stödverktyg i testmiljön finns även ett testadministrationsverktyg. I detta kan du skapa och läsa information för just dina testpatienter. Inloggning sker med tilldelat användarnamn och lösenord.